Sivas’ta balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgâhlarda hareketlilik arttı. Palamut bolluğunun dikkat çektiği kentte, soğuk havaların etkisini göstermesiyle balık çeşitliliği de artmaya başladı. Fiyatların ise geçen yılla benzer seviyelerde olması dikkat çekti.
Sivas’ta balık sezonu, bu yıl da palamut bolluğuyla başladı. Tezgâhlarda yerini alan palamut, tanesi 100 TL ile 125 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Uygun fiyatıyla dikkat çeken palamut, vatandaşların ilgisini çekerken, havaların soğumasıyla birlikte balık tezgâhlarında çeşitlilik de artıyor.

Hamsi 200-300 TL Arasında Satılıyor
Sivas’ta balık tezgâhlarında palamutun yanı sıra hamsi, somon ve alabalık da tüketicilerin tercihleri arasında yer alıyor. Kentte hamsinin kilogramı 200 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, somonun kilogram fiyatı 400 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Alabalık ise kilogramı 300 TL ile 350 TL arasında alıcı buluyor.
Fiyatlar Geçen Yılla Benzer Seviyelerde
Bu yıl balık fiyatlarının geçen yılki seviyelere yakın olması dikkat çekiyor. Özellikle palamutun 100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulması, balık tüketmek isteyen vatandaşlar için öne çıkan seçeneklerden biri oluyor.
Havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitlerinin tezgâhlarda daha fazla yer bulması beklenirken, Sivas’ta balık sezonunun önümüzdeki günlerde de hareketli geçmesi öngörülüyor.




