Sivas'ta Ramazan Ayı'na sayılı günler kalırken, uhrevi duygular yoğun şekilde yaşanmaya başladı. Ve bugün Ramazan Ayı'nın müjdecisi olan Berat Kandili. Asırlardan beridir adeta bir gelenek haline gelmiş, Sivaslıların kültür mirası olarak baktığı, dini günlerde camilerimizde dağıtılan kandil simidi, akide şekerlemeler bugün Berat Kandilini icra etmemiz dolayısıyla eski günlerdeki gibi Sivaslıların ilgi odağımda yer alıyor.
Sivas'ta Eksilmedi
Sivas'ta baba mesleği olarak yıllardır şekerleme sektöründe çalışan Halim Gündoğdu Bizim Sivas mikrofonlarına, "Sivas, günümüzde de eski kandil gecelerini aratmayan illerimizden birisidir. Kandil günlerinde, mevlüt şekerleri, akide şekerler, beyaz şeker, açık lokumlar, kandil simitleri Sivas'ta neredeyse her camide dağıtılmaya devam ediyor." dedi.
Sivas'ta, kandil günlerinin ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu söyleyen Gündoğdu, "aslında bu gelenek tüm Türkiye'de yaşatılan bir gelenektir ama bu kültür Sivas'ta hiç eksilmedi, bu kültür günümüzde de kandil günlerinde devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.