Sivas’ta havaların ısınmasıyla birlikte park ve mesire alanlarında hareketlilik arttı. Vatandaşların özellikle akşam saatlerinde yoğun olarak kullandığı kamelyalar ise bu kez geride bırakılan çöplerle gündeme geldi. Şehrin birçok noktasında çekilen görüntülerde, kamelya çevrelerine saçılmış çekirdek kabukları, masa üzerinde bırakılan meşrubat kutuları ve plastik bardaklar dikkat çekti. Baharın güzelliğini yaşamak isteyen vatandaşlar, ortaya çıkan görüntülerin Sivas’a yakışmadığını söyledi.
Parklarda aynı manzara yeniden ortaya çıktı
Sivas’ta özellikle uygun fiyatı nedeniyle sık tercih edilen çekirdek tüketimi, park alanlarında çevre kirliliğini de beraberinde getirdi. Kamelya çevrelerinde biriken kabuklar hem kötü görüntü oluşturdu hem de vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı alanlarda çöp kutularının hemen yanında bile atıkların yere bırakılması dikkatlerden kaçmadı. Aileleriyle birlikte parklara gelen vatandaşlar, temiz bırakılması gereken alanların kısa sürede kirletildiğini ifade etti.
Duyarlı vatandaşlardan temizlik çağrısı
Parklarda oluşan görüntüler karşısında çevre konusunda duyarlı vatandaşlar, tek çözümün toplumsal bilinç olduğunu söyledi. Özellikle çocukların yoğun olarak bulunduğu alanlarda bırakılan çöplerin kötü örnek oluşturduğunu belirten vatandaşlar, herkesin kullandığı alanları temiz bırakması gerektiğini dile getirdi. Kamelyalarda bırakılan içecek kutuları ve plastik atıkların çevreye zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, “Çevremizi temiz tutalım” çağrısında bulundu. Bahar aylarında yoğun kullanılan parkların temiz kalabilmesi için vatandaşların daha dikkatli davranması gerektiği vurgulandı.





