Önceki gün Sivas Belediyesi Meclis Toplantısında BBP'li meclis üyesi Fehmi Taştan'ın istifası sonrası yaşanan gerginliğin perde arkasına Bizim Sivas ulaştı.
Haber merkezimizin edindiği bilgilere göre Taştan'ın istifası anlık gelişen bir hadise değil. Belediye Başkanı Adem Uzun'un özellikle takip ettiği ve büyük bir planı bozduğu süreç, revizyon İmar planıyla birlikte daha da hızlandı.
OYUNU GÖRDÜ, MÜDAHALE ETTİ, PLAN BOZULDU...
Taştan'ın kendisine ait yerleri villa arsasına çevirmek istediği ve imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Acar üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddiaları üzerine konuya vakıf olan Başkan Uzun, kimseye şahsi çıkar sağlanmaması yönünde kesin talimat verdi.
Sivas Belediyesinin bir takım kişilere rant sağlamak için kazanılmadığını açık bir tavır sergileyerek gösteren Başkan Adem Uzun, ayrımcılığa kapılarını ardına kadar kapattı.
Bunun üzerine Belediye Meclis Üyesi Fehmi Taştan'ın, BBP'li Meclis Üyelerini tek tek gezerek revizyon imar planına red oyu vermelerini istediği ve "Planı geçirmeyelim. Hatta BBP'den istifa edip, Ak Partiye geçelim ve Başkanı kendi meclisinde çalışamaz hale getirelim" şeklinde ifadelerde bulunduğu iddia edildi.
Taştan'ın meclisi bölmek ve üyeler arasına nifak sokmayı hedefleyen bu çabaları BBP Genel Merkezine kadar ulaşınca, Genel Başkan Mustafa Destici Fehmi Taştan'ı Ankara'ya çağırdı ve 28 Ocak tarihinde istifasını aldı. Ankara'da istifa dilekçesini imzalayan Taştan, Sivas'a döndüğünde bu kararından rücu edip, 6 Şubat'ta belediyeye farklı bir dilekçe vererek "Benim adıma gelen dilekçeyi kim alır ve işleme koyarsa gerekli işlemleri yaparım" şeklinde ifadelerde bulundu.
BAŞKAN UZUN "İHANETİ ASLA AFFETMEM"
BBP'li meclis üyelerinden gerekli desteği alamayan Taştan, Belediye Başkanı Adem Uzun'un da net tavrını görünce önceki günkü meclis toplantısında istifasını vermek durumunda kaldı. Ancak istifasını okurken Muhsin Başkan'a bağlılık ve Muhsin-i tavır ifadeleri üzerine oturumu yöneten Belediye Başkanı Adem Uzun "Herkes konuştu, bir de Başkan konuşsun" diyerek söz aldı ve Fehmi Taştan'a yönelerek "Sen Muhsin Başkanın adını ağzına alamazsın. Sen, bugüne kadar kimsenin yapmaya cesaret edemediğini yaptın ve Muhsin Başkanın partisine, arkadaşlarına ihanet ettin. Meclise ihanete yeltendin." gibi ifadelerde bulundu.
Başkan Adem Uzun'un sert ve kararlı tavrı, ihanete asla prim vermeyeceği ve Sivas'a hizmet etme yolunda önüne çıkan tüm engellerle sonuna kadar mücadele edeceği şeklinde yorumlandı.