Sivas’ta trafik güvenliğini artırmak ve karayollarında hız sınırı uygulamalarını standart hale getirmek amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek’in başkanlığında gerçekleşen Karayolları Trafik Güvenliği Toplantısı, kentteki trafik düzenlemeleri açısından kritik kararların alındığı bir oturum oldu.
Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma sektöründen yetkililerin yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının ana gündem maddesi, Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık Genelgesi kapsamında yapılacak çalışmalar oldu. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (@UABakanligi) arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda, Sivas’ta uygulanacak yeni trafik düzenlemeleri masaya yatırıldı.
Trafikte Tek Tip Hız Sınırı Dönemi Başlıyor
Toplantıda, şehir içi ve şehirlerarası yollarda farklı hız limitlerinin neden olduğu karmaşanın ortadan kaldırılması hedeflendi. Bu kapsamda, il genelinde hız sınırlarının standart hale getirilmesi ve uygulamada birlik sağlanması için detaylı bir değerlendirme yapıldı.
Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasında trafik kazalarının önüne geçilmesi ve can güvenliğinin sağlanması adına hız sınırı uygulamalarında yeknesaklığın büyük önem taşıdığını vurguladı. Şimşek, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışılarak Sivas’ta daha güvenli bir trafik ortamı oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
Yol Güvenliği İçin Kurumlar El Ele
Toplantıda ayrıca, trafik güvenliği altyapısının iyileştirilmesi, denetimlerin artırılması ve sürücü farkındalığının yükseltilmesi amacıyla çeşitli projeler de değerlendirildi. Bu çerçevede, eğitim faaliyetlerinden teknik altyapı güncellemelerine kadar geniş bir yelpazede iş birliği yapılacağı belirtildi.
Sivas’ta hayata geçirilecek bu yeni uygulamalar, sadece kaza oranlarını düşürmekle kalmayacak, aynı zamanda vatandaşların trafikteki güvenlik hissini de artıracak.