Havalimanında başlayan mağduriyet
Sivas’ta umre ibadeti için hazırlık yapan 125 vatandaş, planlanan uçuşun gerçekleşmemesiyle büyük bir mağduriyet yaşadı. Akşam saatlerinde havalimanına giden grup, uzun süre beklemelerine rağmen uçağın gelmemesi üzerine durumdan şüphelendi. Yaşanan belirsizlik, kutsal yolculuk hayali kuran vatandaşlar için hayal kırıklığına dönüştü.

125 kişi karakola başvurdu
Uçağın gelmemesi sonrası dolandırıldıklarını düşünen vatandaşlar, toplu halde Üçlerbey Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulundu. İfadeleri alınan 125 kişi, yaşadıkları süreci resmi kayıtlara geçirirken, olayın aydınlatılması için yetkililerden destek istedi. Vatandaşlar, gece boyunca süren işlemlerin ardından çözüm arayışını sürdürdü.

Müftülükte toplandılar
Mağdur vatandaşlar, ertesi gün sabah saatlerinde Sivas İl Müftülüğü’nde bir araya geldi. Toplu hareket eden grup, yaşanan süreci değerlendirmek ve nasıl bir yol izleneceğini belirlemek amacıyla buluştu. Umre ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, sürecin belirsizliğinden dolayı endişe duyduklarını ifade etti.
Yurt dışı iddiası gündemde
Öte yandan mağdurlar arasında konuşulan iddialara göre, organizasyondan sorumlu olduğu öne sürülen kişinin ifade işlemlerinin ardından yurt dışına çıktığı ileri sürüldü. Özellikle İngiltere’ye gittiği yönündeki iddialar dikkat çekerken, bu bilginin resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme süreci devam ederken, vatandaşlar hem mağduriyetlerinin giderilmesini hem de sürecin netlik kazanmasını bekliyor.




