Sivas’ta Kümbet Mahallesi güzergahında bulunan ve kentin en işlek noktalarından birini oluşturan üst geçit bakımsız haliyle dikkat çekiyor. Hem 4 Eylül Stadı’na hem de AVM bölgesine vatandaşların yürüyerek güvenle ulaşmasını sağlayan bu kritik geçit, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Gün içinde yüzlerce yayanın kullandığı yapının yıpranmış görüntüsü tepkilere neden oluyor.
Koruma Camları Söküldü, Yaya Güvenliği Risklendi

Rüzgârı, yakıcı güneşi ve olumsuz hava koşullarını engelleme amacıyla takılan koruma camlarının tamamının sökülmüş olması üst geçidi savunmasız bırakıyor. Yaz mevsimi dolayısıyla AVM güzergâhına yürüyerek gitmek isteyen vatandaşlar bu bakımsız noktayı kullanmak zorunda kalıyor. Camların bulunmaması, özellikle rüzgarlı havalarda geçidi kullanan yayalar için büyük rahatsızlık oluşturuyor.
Maç Sezonu Ve Kış Öncesi Onarım Bekleniyor

Ağustos ayında başlayacak 1. Lig karşılaşmalarıyla birlikte Sivasspor’a destek vermek için stadyuma akın edecek taraftarların bu güzergâhı daha sık kullanacağı belirtiliyor. Yaklaşan bahar ve kış mevsimiyle birlikte yağışlı havalarda risk oluşturma ihtimali bulunan üst geçidin, yetkililer tarafından maç temposu başlamadan önce bir an önce onarılması isteniyor.





