Gençlerin performansı ve Arda’nın kurtarışları Sivasspor’a umut verirken, hakem kararları yine tartışmaların odağına yerleşti. 1-1’lik Keçiörengücü beraberliğinin ardından gözler milli araya ve Pendikspor maçına çevrildi.
Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında deplasmanda Ankara Keçiörengücü ile 1-1 berabere kalarak Sivas’a 1 puanla döndü. Eksik oyuncularına rağmen mücadele gücü yüksek bir görüntü ortaya koyan kırmızı-beyazlılarda özellikle genç futbolcuların aldığı sorumluluk dikkat çekti.
Teknik direktör İsmet Taşdemir, karşılaşmaya 4-3-3 sistemiyle başlarken yeni transfer Ceeasay ile genç oyuncular Yusuf Çağlar ve Oğuzhan Aksoy’u ilk 11’de sahaya sürdü. Genç futbolcuların zorlu Ankara deplasmanında forma giymesi, Sivasspor adına karşılaşmanın dikkat çeken ayrıntılarından biri oldu.
Gençlerden önemli katkı
Sivasspor’un karşılaşmadaki golü de genç bir oyuncudan geldi. Emre Gökay, takımını öne geçiren golü kaydederek genç futbolcuların mücadeledeki etkisini artırdı.
Kırmızı-beyazlı ekip, deplasmanda oyunu rakibine bırakmak yerine zaman zaman üstünlüğü eline alan bir görüntü sergiledi. Sakatlıklar nedeniyle kadroda önemli eksikler bulunmasına rağmen sahaya çıkan oyuncuların mücadele isteği dikkat çekti.
Sivasspor’un biraz daha son vuruş becerisi gösterebilmesi halinde Ankara’dan 3 puanla dönmesinin de mümkün olduğu değerlendirildi.
Arda yine sahneye çıktı
Sivasspor’un genç kalecisi Arda da karşılaşmanın öne çıkan isimlerinden oldu. Yaptığı kritik kurtarışlarla Keçiörengücü forvetlerine geçit vermeyen Arda, takımının Ankara’dan puanla dönmesinde önemli rol oynadı.
Kalecinin son haftalarda gösterdiği performansın üzerine koyarak devam etmesi, Sivasspor adına milli ara öncesinde olumlu gelişmelerden biri olarak öne çıktı.
Hakem kararları yine gündemde
Karşılaşmanın ardından en çok tartışılan başlıklardan biri ise hakem kararları oldu.
Hakem Mehmet Türkmen’in, Yusuf Çağlar’a Roshi tarafından yapılan dirsek müdahalesinde kart göstermemesi tartışmalara neden oldu. Pozisyon, Sivasspor cephesinde kırmızı kart gerekip gerekmediği yönündeki değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Geçtiğimiz hafta Muğlaspor karşılaşmasında yaşanan hakem ve VAR tartışmalarının ardından Keçiörengücü maçında da benzer bir gündemin oluşması, Sivasspor açısından dikkat çekici bir başka detay oldu.
Karşılaşmadaki penaltı pozisyonunda ise VAR incelemesinin ardından doğru kararın verildiği değerlendirildi. Sivasspor böylece Ankara deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılarak hanesine 1 puan yazdırdı.
Şimdi gözler milli arada
Sivasspor açısından milli ara, yalnızca dinlenme dönemi olmayacak. Teknik direktör İsmet Taşdemir'in daha önce istediği süre de böylece başlamış oldu.
Kırmızı-beyazlı takımın bu süreçte eksiklerini gidermesi, genç oyuncuların gelişimine daha fazla alan açması ve oyun planını geliştirmesi bekleniyor.
Ankara'da alınan 1 puan Sivasspor'un galibiyet hasretini sona erdirmedi. Ancak gençlerin aldığı sorumluluk, Emre Gökay'ın golü ve Arda'nın performansı takım adına umut veren görüntüler ortaya çıkardı.
Şimdi bütün gözler milli ara sonrasına çevrildi. İsmet Taşdemir'in elindeki süreyi nasıl değerlendireceği ve Sivasspor'un sahada daha istikrarlı bir görüntü ortaya koyup koyamayacağı, Pendikspor karşılaşmasıyla birlikte daha net görülecek.





