Sivas’ın Divriği ilçesinde 58 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 68 yaşındaki Ahmet Çoban, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Yöresel kıyafetleriyle hizmet veren Çoban, hem ilçe sakinlerinin hem de Divriği’yi ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor.
Sivas Divriği’de 58 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 68 yaşındaki Ahmet Çoban, yöresel kıyafetleri, günde 3 bin lirayı bulan kazancı ve samimiyetiyle ilçenin simgesi oldu. pic.twitter.com/u3SP8jv1au
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) August 21, 2026
Ayakkabı boyacılığına henüz 11 yaşındayken başlayan Ahmet Çoban, geçen 58 yılda mesleğini hiç bırakmadı. Divriği Madencilikte lastik işleriyle uğraşarak emekli olan Çoban, emekliliğinin ardından da çocukluk yıllarında başladığı ayakkabı boyacılığına devam etti.
Günün büyük bölümünü ayakkabı boyayarak geçiren Çoban, mesleğinden elde ettiği gelirin de kendisini memnun ettiğini belirtiyor. Günde yaklaşık 3 bin TL kazandığını ifade eden Çoban, Divriği’ye yönelik turizm ilgisinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Yöresel kıyafetleriyle ilçenin simge isimlerinden biri haline gelen Çoban, özellikle Divriği’yi ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor. Turistler, hem ayakkabılarını boyatan hem de ilçenin geleneksel yaşamından bir kesitle karşılaşma fırsatı bulan Çoban’la fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.
Mesleğini severek yaptığını belirten Ahmet Çoban, 58 yıldır sürdürdüğü ayakkabı boyacılığıyla yalnızca geçimini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Divriği’nin geleneksel kültürünü ve sokak esnafı geleneğini yaşatmaya devam ediyor.




