Sivas'ta yaz aylarının vazgeçilmezi mangal sofralarında hem kırmızı et hem de tavuk eti tercih edildi. Sivas köftesinden vazgeçmeyen vatandaşlar, kalabalık pikniklerde ise daha uygun fiyatlı olması nedeniyle tavuk etine yöneldi.

Sivas'ın köklü kasaplarından Latif Güler, bu yıl kırmızı et fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadığını, tavuk fiyatlarında da aşırı bir yükseliş olmadığını söyledi.

Güler, Sivaslıların özellikle piknik alanlarında Sivas köftesini tercih ettiğini belirterek, “Sivaslılar Sivas köftesini piknik alanlarında tercih ettiler. Çok kalabalık olunması durumunda tavuk etini tercih ettiler. Tavuk etinin tabii ki daha ucuz olması bu tercihlerde ön planda oluyor” dedi.

Kırmızı etin kilosu 800 TL'den başlıyor

Sivas'ta kırmızı et ürünlerinde kıymanın kilogramı 800 TL, Sivas köftesinin kilogramı 800 TL'den satışa sunuluyor. Dana kuşbaşının kilogramı 850 TL, çiğköftelik et 950 TL, antrikot 1.100 TL, kavurma 2.000 TL, pastırma ise 2.200 TL seviyesinde bulunuyor.

Sivas'ta Betonarme Yapıların Arasındaki Bir Yanda Yeşilin Büyüsü Bir Yanda Çevreye Rahatsızlık!
Sivas'ta Betonarme Yapıların Arasındaki Bir Yanda Yeşilin Büyüsü Bir Yanda Çevreye Rahatsızlık!
İçeriği Görüntüle

Tavuk etinde fiyat avantajı

Tavuk etinde ise fiyatlar kırmızı ete göre oldukça düşük seviyede. Tavuk göğsünün kilogramı 180 TL, kanat 270 TL, but 120 TL, kelebek pirzola 130 TL, sarma 170 TL ve baget 130 TL'den satılıyor. Tüm tavuğun kilogram fiyatı ise 130 TL olarak belirleniyor.

Fiyat farkının özellikle kalabalık aile ve arkadaş gruplarının piknik alışverişlerinde belirleyici olduğu görülürken, Sivas köftesi ise şehrin geleneksel lezzeti olarak mangal sofralarındaki yerini korumaya devam ediyor.

Muhabir: Bahar Hızar