Sivas'taki Üst Geçitler Sorumsuz Kişilerin Hedefi Oluyor!
Sivas'taki Üst Geçitler Sorumsuz Kişilerin Hedefi Oluyor!
İçeriği Görüntüle

Sivas'ta geçtiğimiz haftanın zam şampiyonu olan şeftali ve üzüm gibi yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinde beklenen indirim dalgası nihayet başladı. Akaryakıt zamlarının ardından etiketlerde yaşanan sert yükseliş yerini düşüşe bırakırken, meyve tezgahlarında vatandaşın yüzünü güldüren bir hareketlilik yaşanıyor. Birçok yemeğin ana harcı sayılan domates ve soğan gibi temel sebze ürünlerinde ise fiyatların sabit seyrini koruduğu gözlemleniyor.

Gurbetçilerin Gelmesiyle Pazar Yeri Hareketlendi

Şehir dışından ve yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşların Sivas'a ulaşmasıyla birlikte kentteki pazar yerlerinde alışveriş temposu tavan yaptı. Yılın bu döneminde nüfusu katlanan kentte, meyve ve sebzeye olan talep belirgin şekilde arttı. Gurbetçi yoğunluğu, yerel esnafın satışlarına olumlu yansırken pazar alanlarındaki sirkülasyonu da ikiye katladı.

Haftanın Son Gününde Tezgah başında Yoğunluk

Haftanın son günü olması dolayısıyla Sivas'taki sebze halinde, manavlarda ve market tezgahlarında adım atacak yer kalmadı. Bütçelerine uygun alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, ucuzlayan yaz meyvelerine yoğun ilgi gösterdi. Tezgah başlarında yaşanan kalabalık gün boyu devam ederken, esnaf yaşanan hareketlilikten memnun kaldı.

Muhabir: Melih Gezegen