İlimizde kadın işletmecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunlardan birisi de son derece natural ve ağız tatlamacılığıyla ön sırada gelen Mehtap Çoban. Mevsiminde meyvelerle yaptığı reçellerle ün kazanan Mehtap Çoban, aslında hayatın anlamını dükkanda yaşatıyor; acısıyla tatlısıyla bir ömür denir ya, reçellerin, balların yanısıra ezmeleriyle, sirkeleriyle de son derece ünlü.

ŞİMDİ VİŞNE ZAMANI

Reçelleriyle kendini kanıtlayan ve müşterilerini farklı lezzetlerle buluşturmasıyla sayılarının artmasını sağlayan işletme sahibi Mehtap Çoban, "Mevsimine göre reçeller yapıyorum. Şimdi vişne zamanı. Kaliteli vişneler alıyoruz ve güzel bir temizlik ardından glikoz kullanmadan naturel bir şekilde reçellerimizi yapıyoruz" dedi. Ulucami civarında hizmet veren Çoban, müşterilerin ilgisinden son derece memnun.

Müşterilerinin ilgilerinden kaliteyi sunduklarını anladıklarını ifade eden Çoban, "Kayısı, incir, gül reçellerimizle de müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuşarak vişne reçellerinin 425 cc kavanozlarda 120 TL'den satışa sunduklarını ifade etti.

ACISIYLA-TATLISIYLA BİR İŞYERİ

Hayatın kısa anlatımında kullanılan "Acısıyla, tatlısıyla bir hayat" tanımlamasını işyerinde taşıyan Mehtap Çoban, "Sirkelerimiz, ezmelerimizle de müşterilerimize hizmet veriyoruz. Hepsi naturel, hepsi kaliteli ve doğaldır. Kendimiz yapıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Mehtap Gurme sahibi Mehtap Çoban, "Elma, üzüm, madımak sirkelerimiz var. Ezmelerimiz de birnici kalitedir. Turşularımızı da mevsiminde ürünlerle yapıyoruz, son derece beğeniliyor" dedi.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman