Sivaslı sivil toplum kuruluşları, İstanbul Boğazı’nda düzenlenen anlamlı bir iftar programında bir araya geldi. Sivas Vadi Federasyonu Başkanı Sedat Ayan, Üsküdar Sivaslılar Derneği Başkanı Ersoy Özbek ve Sivas Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı öncülüğünde organize edilen program, Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu gecede, hemşehrilik bağlarının güçlendirilmesi ve birlik ruhunun pekiştirilmesi ön plana çıktı.

İftar programı, farklı ilçelerden ve kurumlardan gelen Sivaslı temsilcileri aynı sofrada buluşturdu. Katılımcılar, Boğaz’ın huzurlu atmosferinde bir araya gelerek hem geçmişten gelen bağlarını tazeledi hem de geleceğe dair ortak hedefler üzerine sohbet etti. Program boyunca birlik ve beraberlik vurgusu sık sık dile getirildi.

Sivil Toplum Temsilcileri Aynı Sofrada

Gecede İstanbul Sivaslılar Dernek Başkanı Sinan Akyol, Akıncılar AKHEV Vakfı Başkanı Erol Akgül ve Suşehri Dernek Başkanı Erdem Bayraklı başta olmak üzere çok sayıda dernek ve vakıf yöneticisi yer aldı. Sivaslı köy dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de programa yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılar, bu tür organizasyonların sadece bir iftar buluşması olmanın ötesinde, dayanışmayı artıran önemli bir platform olduğuna dikkat çekti. Hemşehrilik bilincinin canlı tutulmasının, özellikle büyük şehirlerde yaşayan Sivaslılar için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Sivaslıların Çatı Federasyonunda Yeni Dönem: Tarık Çakır Yönetimde
Sivaslıların Çatı Federasyonunda Yeni Dönem: Tarık Çakır Yönetimde
İçeriği Görüntüle

Yoğun Katılım ve Teşekkür Mesajları

Programa Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çeşitli siyasi parti temsilcileri de katıldı. Sivasspor As Başkanı Yücel Aydın ile birlikte çok sayıda bürokrat ve davetli de gecede hazır bulundu.

İftar programı, samimi sohbetler ve birlik mesajlarıyla devam ederken, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edildi. Özellikle programın hazırlanmasında katkı sunan Sedat Ayan ve yönetim kurulu üyelerine katılımcılar tarafından teşekkür mesajları iletildi.

Gece, Sivaslılar arasındaki dayanışmanın daha da güçlenmesi temennisiyle sona erdi. Boğaz’ın ortasında kurulan bu anlamlı sofranın, önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak sürdürülmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi