Sivas’ta Kamuda Çalışan Anne Olmak başlığıyla düzenlenen panelde, kamuda görev yapan annelerin iş ve aile yaşamında karşılaştığı zorluklar, çözüm önerileri ve destek mekanizmaları kapsamlı şekilde ele alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KADEM Sivas İl Temsilciliği ve Büro Memur-Sen Sivas Şubesi iş birliğiyle düzenlenen panele; AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Büro Memur-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve çalışan anneler katıldı.

Panelin temelini, 30 Mayıs 2025’te Sivas Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen çalıştay oluşturdu. 24 kadın kamu personelinin katıldığı çalıştayda, Kamuda Çalışan Anne Olmak sürecinde yaşanan sorunlar, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri detaylı şekilde ele alındı ve raporlandı.

Şarkışla'da Fırınlar Denetlendi!
Şarkışla'da Fırınlar Denetlendi!
İçeriği Görüntüle

Panelde iş-aile dengesi, psikolojik sağlamlık, aile içi iletişim, yasal haklar ve kurumsal destek mekanizmaları ön plana çıktı. Ayrıca esnek çalışma modelleri, süt izni, ücretli doğum izinleri, kurumsal kreşler ve psikolojik destek birimleri gibi konular değerlendirildi.

Oturumlarda KADEM Sivas İl Temsilcisi Avukat Esra Canyiğit Kocaman çalıştay raporunu sunarken, Psikolog Fatma Karadeniz “Kimlik Uyumu ve Psikolojik Sağlamlık”, Dursun Balta ise “Çalışan Kadın ve Destekleyici Baba” konularında sunum gerçekleştirdi. Panel, kamuda çalışan annelerin ihtiyaçlarının görünür kılınması ve kurumsal desteklerin güçlendirilmesi gerektiği vurgusuyla sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi