Sivas’ta Ramazan Gecesine Bahadır Özüşen Damga Vuracak
Sivas’ta Ramazan Gecesine Bahadır Özüşen Damga Vuracak
İçeriği Görüntüle

Sivas Belediyesi, kentin köklü tarihini ve kültürel değerlerini koruma hedefi doğrultusunda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Selçuklu döneminin izlerini günümüze taşıyan “Bir Zamanlar Selçuklu Müzesi”nin yapımı tamamlandı. Türkiye’ye örnek olacak nitelikteki müze, Sivas’ın kültür ve turizm potansiyeline önemli katkı sunacak.

Selçuklu Mirası Sivas’ta Yaşatılıyor

Selçuklu medeniyetinin sanatı, kültürü ve yaşam anlayışını yansıtan müze, ziyaretçilerine geçmişe uzanan etkileyici bir yolculuk sunacak. Proje ile birlikte Sivas’ın tarihî kimliği daha görünür hale gelirken, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Müzenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademi Başkanı Doç. Dr. Işın Fırat ve ekip arkadaşlarına teşekkür edildi. “Bir Zamanlar Selçuklu Müzesi”nin Sivas’a ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Kaynak: Sivas Belediyesi Bülten