Sivas’ın saygın ve sevilen esnaflarından Halim Gündoğdu, kendi ürettiği doğal helvayı anlatarak soğuyan havalarda önemli tavsiyelerde bulundu. Sonbaharın gelmesiyle birlikte kentin mutfak kültüründe bağışıklığı destekleyen yiyeceklara yönelişin arttığını belirten Gündoğdu, helvanın faydalarına dikkat çekti.
“Helva sadece tatlı değil, aynı zamanda şifa deposu”
“Helva sadece tatlı değil, aynı zamanda şifa deposu” diyen Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:
“Havalar soğumaya başladı, insanlar da artık bağışıklıklarını güçlendirecek doğal ürünler arıyor. Helva, içeriğinde bulunan tahin ve şekerle vücuda enerji veriyor. Özellikle soğuk günlerde hem çocukların hem de yaşlıların sofralarından eksik etmemesi gereken bir besin. Son günlerde helvaya olan talepte ciddi bir artış var.”
Doğal üretim vurgusu yaptı
Kendi ürettikleri helvaların tamamen doğal malzemelerden yapıldığını vurgulayan Gündoğdu, vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketebileceğini dile getirdi.
“Bizim tek gayemiz, dedelerimizden öğrendiğimiz gibi helvayı en doğal haliyle üretmek. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Sivaslı hemşehrilerimizin sofralarına sağlıklı ve lezzetli helvalar ulaştırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bağışıklığı güçlendirmek için çağrıda bulundu
Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini destekleyecek yiyeceklere talebin artacağını belirten Halim Gündoğdu, vatandaşlara da şu çağrıyı yaptı:
“Kış aylarında hastalıklara karşı en önemli silahımız güçlü bir bağışıklık. Bunun için sofralarımızda doğal gıdalara, özellikle de helvaya yer verelim.”