31 Ekim 2025
weather
6°
42,0169 %0,44
48,6304 %0,65
5.443,82 % 0,25
Ara
Bizim Sivas Haber SOSYAL YARDIMLAR Bakan Müjdeli Haberi Annelere Duyurdu!

Bakan Müjdeli Haberi Annelere Duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarları artırıldı

KAYNAK: Aile.gov.tr
Okunma Süresi: 2 dk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ait doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Göktaş, bugüne kadar 558 bin 360 annenin hesabına toplam 5 milyar 860 milyon lira tutarında ödeme yapıldığını duyurdu.

2025 Aile Yılı’nda Doğum Yardımı Artırıldı

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarlarının da artırıldığını hatırlattı. Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Ocak 2025’ten itibaren dünyaya gelen ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira destek sağlanacak.

Aileleri Güçlendirmeye Devam

Bakan Göktaş, doğum yardımlarının Aile Yılı kapsamında en önemli desteklerden biri olduğunu vurgulayarak, “Aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarımızla sağlıklı ve bilinçli aileleri güçlendirmeye kararlıyız. Ekim ayı ödemelerinin tüm ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılıyor

Doğum yardımından yararlanmak isteyen ailelerin başvurularını e-Devlet veya ‘İlk Öğretmenim Ailem’ mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğini belirten Göktaş, başvuru onaylanan vatandaşların ödemelerini de aynı uygulama üzerinden takip edebileceğini söyledi.

Yardım ödemelerinin Halkbank aracılığıyla hesaplara yatırıldığını bildiren Göktaş, desteğin çocuk 5 yaşına gelene kadar kesintisiz devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *