Merhaba sevgili okuyucu dostlarım 2020 yılının ilk makalesini sizlerle paylaşarak yeni bir güne merhaba diyorum.
Evet, değerli dostlar nerede insan ve yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar güzel günler sizinle olsun.
İnsan Hakları ihlallerinin olmadığı yaşam alanlarının daraltılmadığı yaşamınız boyunca güzel yıllar, mutlu ve aydınlık yarınlar hep sizin olsun 2020 yılınız mutlu olsun.
    Yukarıda arz ettiğim gibi Sivas 4 Eylül Stadyumundaki binlerce taraftar dolaysıyla milyonlarca Sivas ve Sivasspor sevenler alınan başarıdan söz ederek alkışlıyorlar.
    Demir Grup Sivasspor-Göztepe karşılaşması öncesi şehirde süper ligde lider olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşanıyordu insanlar her yerde.
    Bu müsabakaya İzmir’den Göztepesporlu yüz eli kadar taraftarda Sivas’ta ki taraftar gruplarıyla şehir merkezine gelerek ‘’Cumhuriyet şehri Sivas’ı ziyarete geldik‘’ diyorlardı .
    Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ise müsabaka öncesi büyük bir olgunluk göstererek Göztepespor taraftar tribünlerine giderek onlara hoş geldiniz diyerek sohbet etmesi önemlidir.
    Müsabakaya öncesi Sivasspor’un alt yapı Antrenörü emekçi vefakâr Ahmet Bingöl ve yine Sivasspor hayranı olan değerli kardeşim İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Özcan için Göztepesportakımı Ali Özcan ve Ahmet Bingöl’ün resimlerini taşıyan ‘’Sizi asla unutmayacağız ‘’ pankartıyla saha çıktı.
    Yine müsabaka öncesi Göztepesporlu taraftarların hep bir ağızdan hiç susmayarak ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz‘’ diyerek tezahürat yapmaları da tribünlerden karşılık görerek birçoğu bu sese kulak vermesi de müsabakanın önemli anılarından biriydi bana göre.
    Göztepeli taraftarlar yine centilmence müsabakayı izleyerek Sivasspor adına olumlu tepkiler vererek alkışlayarak Şehirden ayrılmışlardır. Taraftar olmanın özelliği de bu olmalı teşekkürler İzmirli dostlarımıza tebrikler başarılar Göztepe spora.
        Sivas Valisi Salih Ayhan’ın Sivas’a ve Sivasspor’a inanılmaz katkısı bu müsabakada da çevre ilçe ve köylerden getirtilen öğrencileri ile minik Yiğidolarıyla müsabakayı tribünde birlikte izledi.Sizin gelişiniz, duruşunuz katkınız şehirdeki insanların spordaki günlük yaşamını metabolizmasını büyük ölçüde etkilemiştir. Tebrikler sayın valim Sivas’ın ‘’gülen yüzü’’ size binlerce on binlerce teşekkürler.Türkiye sizinle birlikte Sivasspor’u alkışlıyor 
         Sivasspor ligde flaş takımlardan biri haline geldi daha önce Sivas spora tahminlerde bulunanların hiç şans veremeyen gazete ve televizyon yorumcusu efendiler bu kez’ ’Sivas’ın taraftarına, takımına yöneticisine Rıza Çalımbay hocasına bu şehre hayranız’’ diyorlar.
Sivasspor 2007-20008,2008-2009 ve 2019-2020 futbol sezonuyla üçüncü kez ligi lider bitiren ilk Anadolu takımıdır.
Geçen hafta yazdığım makalemde belirtmiştim Göztepespor da özellikle savunmada ve hücum da süratli sprinter golcü Jerome ve arkadaşlarının olmaması Sivas spora bir avantaj sağladığını gördüm.
            Göztepe spor çok fazla pasları dik ve uzun diyagonal olarak kullanan hücuma dayalı bir takım Sivas sporun oyun sistemini iyi analiz etmişlerdir.
           Hâlbuki Sivas spor teknik heyeti bunu bilerek bölgedeki etkili oyununu ilk yarıda yapamadı. Beklenilen ofansif oyununu gerçekleştiremedi.
            Göztepe sporun oyun kurgusuna kalesinde devleşen Betonun katkılarıyla ilk yarıda skorun değişmesine izin vermedi. Berkan’ın çaprazdan çektiği şut gol olabilirdi.
    Çok pas hatası yapıldı savunma bloğundaki Uğur bana göre bu müsabakada tercih edilmemeliydi. çünkü sürekli hata yapıyor aynı hataları yapanlardan yine biriydi.Her şeye rağmen sahada koşan, yarışan, savaşan mücadele eden bir takım ruhu vardı sahada
Hâlbuki geçen hafta Hakan ve Emre’nin cezalı olmasından dolayı Ankara’da tribünler’’ hop oturup hop kalkıyordu’’ kadro darlığından dolayı bu hafta farklı bir oyunla dönüleceği beklentisini ilk yarıda göremedim.
Havanın hafif yağışlı sahanın kaygan olmasını da eklersek etkisiz bir lider görüntüsü vardı çünkü pozisyon üretilmedi.
    İkinci yarıda farklı süratli, tempolu bir takım olarak sahaya dönen bir takım oyunu görüntüsü ile topu öne taşıyan pas yapan, bir oyun kurgusu vardı. Dönen topları alan doğru pas yaparak rakip hazırlık bölesindeki alanlarda çoğalmaya başlayınca 58 ve 63 dakikalarda sahada yıldızlaşan Emre ve Mert Hakan tehlikeli şutları ceza alanına top taşımaları bunu gösteriyordu.
Fakat kalesinde devleşen yıldız kaleci Beto’nun kurtarışları gole izin vermiyordu Mert Hakan biraz daha dikkatli olsa idi atacağı golle skoru öne çekebilirdi 65. Dakikada Rıza Çalımbay Hocanın değişiklik hamlesiyle Fernando Kone ile yer değişince Mert Hakan’ın topuna ayak koyan Fatih’in pasını Kone’nin ortasına Yatabare aynı güzellikle topu kaleye göndermiş oldu.
Göztepe’nin savunma güvenliğindeki başarılı hamleleri bu dakikaya kadar gol imkânı vermedi. Emre Kılınç’ın iki şutunu kaleci Beto aynı güzellikle kurtardı.
Onun ötesinde Göztepe Sivasspor’un derin pas oyun düşürücü top kanallarının kapalı olması da bunlardan biriydi. İkinci yarıya Rıza hoca oyunun üçüncü bölümünde oyuncularına sürekli talimatlar vererek ileri çıkmalarını söylüyordu.
Evet, değerli dostlar Sivas spor her devre de zorlansa da Göztepe sporu 1-0 yenerek liderliğini devam ettirmiş oldu. Göztepe sporu daha önce aralıklarla izlemiştim ama böylesine süratli savunmada ve hücumda çok başarılı idiler.
Eğer cezalı oyuncuları da izlemiş olsalardı farklı bir Göztepe izlemiş olacaktık doğrusu Sivasspor’u evinde oynadığı karşılaşmalarda bir GaziantepFK ile Göztepe spor takımı zorlamıştır bunu da söylemem lazım.
Müsabaka sonrası açıklamalarda ise Rıza Çalımbay hoca’’ zor olacağını biliyorduk, iyi bir galibiyet aldık takımım ne söylediysem onu sonuna kadar yaptı devre arasında hatalarımıza bakarak 1-2 takviye ile daha iyi bir yere geleceğiz.’’ Dedi.
Göztepespor Teknik Direktörü İlhan Palut ise “Eksiğimiz vardı ama her oyuncumuz sonuna kadar mücadele etti, daha iyi olabilirdik daha iyi Göztepe izlemek istiyoruz Sivasspor’u tebrik ederim.” dedi.
Ara transferde her üç bölge yede transfer yapacakmışsınız soruma Rıza Hoca “Takımı bozmak istemiyoruz ama bir iki takviye yapabiliriz.” Dedi.
Görüşmek dileğiyle efendim