Dünyaya gelmemize sebep olan kişilerdir anne ve babalarımız. Kuran-ı Kerim´in birçok yerinde onlara iyilikle vazifelendirilmişiz. Ama benim işlemek istediğim konu bu değil. Lakin anne ve babalarımıza hürmetsizlik yapmamak adına başta bunun altını çizmek istedim. Önce kedi anne ve babama ve tüm anne ve babalara selam ve dua ile?
Ailemizden aldığımız genetik kodlarla onlardan gördüklerimizle karakterimizi oluştururuz.
İnsan alışkanlıklarını sonradan kazanır elbet. Aileden öğrenilir bir çok şey. Ve aile yardım eder size kimliğiniz oluşurken. Şimdi hadi bir kız çocuğu olalım hep birlikte hem de onuru zedelenen bir kız çocuğu. 70-80 yaşında da olsanız kapanmaz çocukluktaki açılan yaralar. En iyi elbiseyi giymeseniz olur, en güzel yemeği yemeseniz de olur. Fakat onurunuz yerden yere vurulduysa zordur dimdik olup ayağa kalkmak. Onuru zedelenerek büyüyen bir kız çocuğu evlenir. Hele de Anadolu da iseniz size şu öğretilir, usulca senin onurun 5 para etmez, sus yeter ki boşanma. Sonra insan insanın yurdu olması gerekirken kurdu olur ve eve gelen geline ilk şu mesaj verilir. Senin bir onurun yok. Biz sana hakaret bile etsek susacaksın en ağır küfürleri etsek de sinene çekeceksin. Baba evindeyken onuru önemsenmeyen bu kız bunu normal bir şeymiş gibi kabul eder. Anadolu insanı şunu da öğretir, ailene şikayet etme senin onurun çok da önemli değil zaten şikayet etse de aileler kız çocuklarının onurunun savunucusu olmaz. Karşı tarafla kötü olmaktan korkarlar, aslında onlara da öğretilen budur.
Sonra zamanında kendi kaynanası tarafından ezilen onuru çiğnenen kaynana aynısını gelininde uygular hunharca. Sadece bununla bitmez, kendi eşinin tarafından onuru zedelenen görümce ister   ki aynısını o da yaşasın. Derken maalesef bu kısır döngü devam eder gider. Erkek evladının eşine güzel davranmasından rahatsız olan anneler kız evlatlarının eşleriyle hep iyi olmasını isterler. A rtık bu hadiseler mizaha taşınmı ştır.
Ve ağlanacak halimize güler olmuş uz. Allah´ın sizi eşrefi mahlukat diye ifade etmesi , Peygamberin  size ümmetim demesinin ne önemi vardır. Bu tip insanlar size siz olduğunuzu unutturur, kendi onurunun savunucusu olamayan erkek kadının onurunu koruması mümkün değildir. Onuru korunmayan  ağır ithamlara ma ruz kalan kadın zamanla h ayata ve insanlara öfke besler.  Bir kadın kaç yaşında olursa olsun hep  bir kız çocuğudur. Onurunu çiğnemeyin kız çoc ukları nızın sonra kaynana, görümce kis vesi altında onuru çiğnenen kadınlar sizin kızınızd an kendi hayatlarının intikamını alırlar. O kız çoc uğu   da onuru çiğnenirken yanında olmadığınız için size bir tarafıyla  hep kırgın kalır. Cemal Süre yya ? nın sözleriyle ?bitsin bu onur mücadelesi?.
Bir kadını ikiye böl seniz yarısı annedir, yarısı çoc uk. Kadınlar asla büyümez.