Sivasspor’da Başkan Burak Özçoban’ın yaptığı açıklamaların ardından kongreye gidileceği kamuoyu ile paylaşıldı.

Sivasspor’un önümüzdeki sezonun hazırlıklarının ilk ayağı demek ki kongre olacak!

Eğer ki Sivasspor’umun seçilecek olan güzide yöneticileri, yapacakları kongre ile önümüzdeki sezonun planlamasını doğru düzgün hazırlamaz ise önümüzdeki sezon emin olun ki bu seneden hem zor hem de çetin geçecektir.

Liglerin sonu gelmese de düşecek ve çıkacak takımlar üç aşağı beş yukarı belli.

Süper ligden düşen takımlar ile alt ligden çıkan takımlara bakıldığında hiç kimse ama hiç kimse TFF.1. ligde gelecek sezon “şampiyonluktan” bahsetmesin.

Sivasspor’un başkan koltuğuna oturan kim olursa olsun, kaliteli bir kadro kurmak zorunda!

Önümüzdeki sezonu düşünen bir yaklaşım içerisinde Sivasspor, yönetilir ise her sene şampiyonluk “söylemleri” yerine sistematik olarak basamakları doğru adımlarla çıkmak ilk hedef olmalıdır.

Kalıcılığımız ve taraftarın beklentisi daha fazla artar.

Kulübümüzün borcu 320 milyon TL olarak açıklandı.

Bu borç nasıl oldu, kimden kaldı sorularını sürekli sorduk ama cevap yok.

O nedenle bu soruları sürekli sormaya da gerek kalmadı.

TFF. 1. Ligde mücadele eden bir takım için “borç” çok büyük bir para değil.

Transfer piyasasında dönen rakamlara bakarsak, alt yapıdan futbolcu kazanmamız daha doğru olacaktır.

Bunun içindir ki alt yapı her takımda olduğu gibi Sivasspor’da da bir kat daha önem kazanmaktadır.

Gençleri kaybetmemeli onları katbekat kazanmalıyız.

Sivaslı gençlerimiz kendilerinde sorumluluk hissedecek ve Sivasspor’da forma giymek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.

Gerekli desteği arkalarında hissettikleri takdirde başarıdan başarıya koşacaklardır.

Başkan adayları kimler olur bilmiyorum ama şimdiden, “başkan adayımızı” dostça uyarayım!

Başkan olacağınız kulübü; Saygın, uluslararası lisanslı bir denetleme şirketi tarafından denetlenmiş ve raporu olsun.

Taraftarlarımız, bunu istedikleri zaman görebilsinler.

Bütçe, her şeyden önemlidir. Gelir gider dengesini sağlayın.

Sivasspor’un zaten sadece futbol şubesi var. Başına futbol kamuoyunda saygın bir üyenizi getirin!

Futbol takımının başına Türkiye’de kabul edilen bir teknik direktör olan, İsmet Taşdemir’i getirdiniz. İnşaallah “gelecek sezon” başarılı olur.

Scout ekibinizi, transfer konusunda ilk defa Türk çocuklarına, sonra yabancılara bakmaları konusunda uyarın. Genç takıma ve alt yapıya özen gösterilmesini sağlayın.

Sivassporlu futbolseverler ve taraftarlarla göreve gelince samimi ve ciddi bir toplantı yaparak görüşlerini dinleyin.

Spor basınında ayrım yapmadan, her yayın organına aynı anda aynı konuşmayı yapın. Basın mensupları tarafından, sorulacak olan her soruya cevap verin.

Sivasspor’un galibiyetinde de yenilgisinde de başkan olduğunuzu düşünerek ve hep aynı üslupla konuşun.

Camiada birlik ve beraberliğe önem verin!

Sivasspor kazanırsa, sizde kazanırsınız.

Kalın sağlıcakla...