Evet, başarı hiçbir zaman tesadüf değildir.

Doğru yönetim, planlı çalışma ve sahaya dokunan hizmet varsa, sıralamalar da değişir, hedefler de büyür.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem’in görev sürecinde ortaya koyduğu tablo bunun en güzel örneklerinden biri.

Bir şehrin gelişimini sadece yapılan binalarla, açılan tesislerle ya da düzenlenen organizasyonlarla ölçemezsiniz.

Asıl başarı; gençlere dokunabilmek, sporu tabana yayabilmek, sporcuların önünü açabilmek ve mevcut imkanları daha verimli kullanabilmektir.

İşte bu noktada Sivas’ta son dönemde dikkat çeken bir hareketlilik var.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ortaya konulan performans, kentin Türkiye genelindeki konumunu da yukarı taşımaya başladı.

Edindiğim bilgilere göre Şahin Ertem göreve başladığında 29. sırada bulunan Sivas, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlükleri Karnesi'ndeki değerlendirmelerde bugün genel sıralamada 3. basamağa kadar yükselmiş durumda.

Evet, 29’dan 3’e…

Bu sadece bir sıralama değişikliği değil.

Bu tablo; çalışmanın, koordinasyonun, takipçiliğin ve sahaya inen yönetim anlayışının ortaya koyduğu sonucun göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Üstelik hedef burada bitmiyor.

Şimdi gözler zirvede… Hedef Türkiye birinciliği.

Makamdan değil, sahadan yönetim…

Makamda değil, sahada yönetim anlayışı…

Müdür Şahin Ertem’in çalışmalarında dikkat çeken en önemli noktalardan biri, hizmet anlayışının yalnızca makam odasıyla sınırlı kalmaması.

Gençlik faaliyetlerinden spor organizasyonlarına, yurt hizmetlerinden tesislerin kullanımına kadar birçok alanda ortaya konulan çalışmalar, Sivas’ın gençlik ve spor alanındaki kapasitesini daha görünür hale getiriyor.

Bunun yanında küçük gibi görünen ama hizmet kalitesini doğrudan etkileyen ayrıntılar da önemli.

Bunun son örneklerinden biri de Yeni 4 Eylül Stadyumu basın tribününde yapılan düzenlemeler.

Basın tribünündeki 60 koltuğun yenilenmesi ve maç sırasında pozisyonların tekrar izlenebilmesi amacıyla 8 televizyonun tribüne kazandırılması, sadece fiziksel bir yenileme olarak görülmemeli.

Bence, spor basını da bu şehrin futbol hafızasının önemli bir parçasıdır.

Gazeteci, maçın içinde olup biteni ne kadar sağlıklı takip ederse, kamuoyuna aktaracağı bilgi de o kadar sağlıklı olur.

Teşekkürü hak eden bir çalışma…

Sivas’ta yapılan güzel işleri görmek ve hakkını teslim etmek de bizlerin görevi.

Eleştiri varsa eleştireceğiz.

Eksik varsa dile getireceğiz.

Ama ortaya güzel bir hizmet konulduğunda da hakkını teslim etmekten geri durmayacağız.

Ben de bir Sivaslı gazeteci olarak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem’i ortaya koyduğu çalışmalar, Sivas’ın gençlerine ve sporuna verdiği önem ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik gayretleri nedeniyle tebrik ediyorum.

Sivas’ın gençleri için, Sivas’ın sporu için, Sivas’ın geleceği için…

Yolunuz açık olsun Şahin Ertem müdürüm.

Kalın sağlıcakla…