Sivasspor’umuz Türkiye Kupası yolculuğuna Çarşamba günü oynayacağı Şiran Yıldızspor maçıyla başlayacak.
Gümüşhane ilini temsil eden Şiran Yıldızspor, ilk tur da Çayelispor’u deplasmanda 2-1 yenerek ikinci turda Sivasspor’umuzun rakibi oldu.
Sivasspor, Türkiye Kupası mücadelesine 2. turdan başlıyor.
Kupadaki rakibimiz Şiran Yıldızspor, Bölgesel Amatör Lig’de 3. grupta mücadele ediyor.
Ligde oynadığı son karşılaşmada Sarıyerspor’u 1-0 mağlup eden Sivasspor, kupa maçı öncesi moral buldu.
Kağıt üzerinde kolay bir maç olarak gözükse de ben, aksine Sivasspor’un kazansa da çok zorlanacağını düşünüyorum.
Elenmesi, bana sürpriz olmaz!
Önceki sezon Kayserispor’u 3-2 mağlup ederek kupayı müzemize götürmüş olsak da artık, bunu başaracak gücümüzün olmadığı ortada.
Bana, kupa mı? lig mi? deseniz. Ben lig derim...
Kupada önemli bir zafere imza atma şansımız yok.
Kupada bir üst tura çıkmak takıma moral açısından iyi gelebilir ama daha ileriye gideceğimizi sanmıyorum.
Bırakın finali, çeyrek final bile zor!
Umutsuz olsam da kupa maçında alınacak olan bir galibiyetin, bize moral kazandıracağını düşünerek, bu tablonun lig maçına da yansıyacağını bekliyorum.
Tarihinde bu kupayı müzesine götürmüş Anadolu takımı olarak, ilklere imza attık.
Sivas’ın bir marka değeri olan Sivasspor’un isminin temsil edildiği her kategori ve lig her zaman önemlidir.
Ben, önceliğin lig olmasını düşünsem de Sivasspor, kupada gidebileceği yere kadar gitmelidir.
Kupa maçında kazandıktan sonra da para kazanılıyor, maddi kazanç açısından tur atlamak önemli.
Daha önemlisi de kazanmanın verdiği mutluluk!
Hele bir de ilerleyen turlarda “üst lig” takımını elemek daha da keyif verir.
Bizim için lig kupadan çok daha önemli…
Teknik direktörümüz Osman Zeki Korkmaz’ın, kupa maçında genç futbolcu kardeşlerimize şans vermesini bekliyorum.
Ligde forma şansı bulamayan futbolcuların form durumunu daha net görecektir.
Özellikle, yeni transferlerimizden Mehmet Feyzi Yıldırım’ı izlemek istiyorum.
Neden derseniz, defansın sağında oynayan Murat Paluli’de son maçlarda form düşüklüğü var.
En azından onun alternatifi olarak aldığımız, Mehmet Fevzi Yıldırım’ın “niye” ve “neden” aldığımızı görmek istiyorum.
Bu ve buna benzer birkaç futbolcumuz var!
Bilmem anlatabildim mi?
Yazımın başlarında da ifade ettiğim gibi, kağıt üzerinde “kolay” gözüken ama sonucunun ne olacağı belli olmayan bir maç.
Sonuç ne olursa olsun, ligde hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Vanspor maçı öncesi iyi bir hazırlık maçı olarak görmek lazım.
Kalın sağlıcakla...