Sivasspor, geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig’de Eyüpspor ile İstanbul deplasmanında karşı karşıya gelmişti.
Bu karşılaşmada Sivasspor’dan iki futbolcu kırmızı kart ile cezalandırıldı.
Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında 10. dakikada Uras Radakoviç ve 85. dakikasında Murat Paluli hakem tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldılar.
Direkt kırmızı kartla cezalandırıldıkları için en az 2 maç ceza almaları bekleniyor.
Buraya kadar her şey normal!
Asıl mesele kupa maçı...
Sivasspor, önceki gün Türkiye Kupası grup aşamasının ikinci haftasında deplasmanda Kocaelispor’la karşılaştı.
Eyüpspor maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan Murat Paluli, Kocaelispor karşılaşmasının 65. dakikasında oyuna dahil edildi.
Peki soruyorum size ligde görülen kırmızı kart, kupa maçını etkiliyor mu?
Şimdi ilgili maddeyi okuyalım ve bu sorunun cevabını arayalım sizlerle...
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Futbol Disiplin Talimatı’nın 94. Madde.
94 – KİŞİLERİN İHRAÇ EDİLMESİ
(1) Resmi müsabakalarda hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular, 5. Fıkra hükmü saklı kalmak koşuluyla idari tedbirlidirler ve cezaları sona erinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar.
(2) Kırmızı kart gören veya eylemleri nedeniyle disiplin kurulları tarafından cezalandırılan futbolcular, o kategoride cezası infaz edilinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar.
Evet, hep beraber ilgili maddeyi ve fıkralarını okuduk.
TFF Disiplin talimatının 22/F maddesinden Sivasspor ve aynı talimatın 50. maddesinden Sivassporlu futbolcu Murat Paluli, PFDK'ya sevk edildi.
Şimdi bu maddelere bakalım;
Sivasspor: Madde 22/Hükmen Yenik Sayılmalar.
(f) fıkrası: "Herhangi bir sebeple cezalı veya idari tedbirli olan futbolcu veya futbolcuların oynatılması,"
Murat Paluli: Madde 50 ceza ve tedbirlere uyulmaması.
(1) Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden futbolcuya 4 ile 12 maç müsabakalardan men cezası verilir.
TFF Disiplin Talimatının ilgili maddelerine baktığımız da Sivasspor, hükmen mağlup sayılacağı ve Murat Paluli’nin müsabakalardan men cezası alacağı aşikardır.
Yine de TFF’nin vereceği kararı beklemek doğru olacak.
Sivasspor’u bu hale düşürenlerin şapkasını önüne alıp düşünmesinin zamanı gelmiş ve geçiyordur.
Bir profesyonel futbol takımının yöneticileri ve teknik heyeti böyle bir hata yapamaz.
Hele o takım Sivasspor’sa.
Kalın sağlıcakla...