Sivasspor’da son günlerde transfer hareketliliği yaşanıyor.

Peki, taraftarlarımız yapılan transferler hakkında ne düşünüyorlar?

Bu durum önceden, sokak röportajları yapılarak tespit edilirdi.

Günümüzde ise sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla az çok ne düşündüklerini tahmin edebiliyoruz.

Her zaman olduğu gibi herkesi memnun etmek mümkün değil!

Kırmızı beyazlı taraftarların son yapılan transferlerden memnun olduklarını söylemek mümkün...

Ama, herkesin ortak kanısı orta sahaya güçlü ve lider bir oyuncunun alınmasının şart olduğu.

Taraftarlarımız, takımın bel kemiği olan orta sahanın zayıf kaldığını ve “yürüyerek” oynanacağını ifade ediyorlar.

Kimileri umutsuz görüş belirtse de büyük bir çoğunluk, Sivasspor’un şampiyon olmasa da ikinci sıradan yada play-offdan da olsa Süper Lige çıkacağı düşüncesinde.

Elbette, teknik heyetin ve yönetimin transfer politikasına yönelik eleştiriler her zaman olacaktır.

Şimdi de olacak!

Taraftarlarımızın, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda duygusal ve sadakat dolu ifadelerin öne çıktığını görmek mümkün!

Bazı taraftarlar, “Sivasspor bizim için bir sevda. Mahale maçı oynasa kaldırımda destekleriz.” diyerek kulübe olan bağlılıklarını dile getiriyorlar.

Ancak aynı taraftarlar transferlerin yetersizliğine dikkat çekerek, özellikle orta sahadaki eksikliğin acilen giderilmesi gerektiğini vurgulamaktan da geri durmuyorlar.

Bence de takımın orta sahasına, yani belkemiğine lider, güçlü ve ayaklarına hakim iyi bir transfer şart!

Bir taraftarımız yaptığı paylaşımda ise dikkatleri başka bir noktaya çekti, “Gerçekçi olmak lazım. Hakemler bizim 10 puanımızı yedi geçen sezon. Bizi ligden düşürmek için herkes elinden gelini yaptı.” diyerek sadece kadro değil, saha dışı etkenlerin de başarıya engel olduğunu savundu.

Başka bir taraftar ise daha umutlu: “Geçen seneden daha iyi olacağız. İyi bir hoca getirdik ve iyi bir takım kuruyoruz. Takım gençleşiyor. Maddi olarak üzerimizde yük olan birçok futbolcudan kurtuluyoruz. Lider bir oyuncu transferi ile takım rayına oturacaktır.” cümlelerine yer verdi.

TFF 1. Ligde mücadele edecek takımlar açısından genel tabloya baktığımız da çok iyi transferler yapan takımlar var.

Özellikle Çorumspor’un Süper Lig ayarında bir takım kurduğu konusunda futbolseverler hem fikir.

Sakaryaspor’un, Amedspor’un ve play-off mücadelesi veren Bandırmaspor’un da Sivasspor’u zorlayacağını düşünüyorum.

Fakat, futbolun bir takım oyunu olduğunu düşündüğümde Sivasspor’u şanslı görüyorum.

Taraftarıyla bütünleşmiş bir takımın, yüksek bütçelerle kurulmuş takımları geride bıraktığını geçmişte gördük.

Yeni kurulmuş ve genç bir takım olan Sivasspor, camia olarak bunu başaracaktır.

Kalın sağlıcakla...