Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak..
Kızılderili Atasözü

Devlet, toplumun refahı ve mutluluğu için vardır; milletin huzur içinde yaşamasını amaçlar.

Köyümüzde faaliyet gösteren Kar Madencilik şirketi, mensubu olmaktan gurur duyduğum Sivas Koyulhisar Çandır Köyümüzün en güzel yerlerinden biri olan mera alanına atık havuzu yapmak istiyor.Yerleşim alanına yakın bu yere atık havuzu yapılması köydeki vatandaşlar olarak bizleri derinden endişelendiriyor. Köy halkı olarak bizler bu projeyi istemiyoruz. Yerleşim alanına sadece 600 metre mesafedeki bu doğa harikası güzelim yere atık havuzu yapılırsa, çevresel etkiler nedeniyle burada sağlıklı yaşama şansımız kalmayacaktır.
Zaten mevcut madenlerden dolayı bölgemizde kanser vakalarında ciddi artışlar meydana gelmektedir. Erkeklerde yaş ortalamasının 60 yaşın altına düştüğü son yıllarda ölen insanların mezar taşlarına bakıldığında rahatlıkla görülebilmektedir.

Bu endişe ve kaygıları taşıyan bölge insanları, Ordu İli çevre dernekleri, bir elinde bastonu diğer elinde Türk bayrağı olan ileri yaş insanları, diğer yanda siyanüre hayır dövizi taşıyan Onlu yaşlarında geleceğine sahip çıkan çocukları madene karşı kararlı bir duruş sergilemektedir.

Aşırı sıcağa rağmen binlerce insanın atık havuzu yapılması düşünülen alanda toplanması takdire şayandır. Bu insanları canı gönülden kutluyorum. inanıyorum ki
Devletin ilgili kurumları ve yetkilileri bu sese kulak verecektir.

İstanbul’dan köye göçmek, ev yapmak isteyen insanlar bu hayallerinden vazgeçmiş durumdalar.

Bin yıldır bu topraklarda yaşayan vatanını, milletini, bayrağını seven insanların sağlıklı bir çevrede ve doğada yaşama hakları ellerinden alınmasın.

Bizler madene karşı değiliz. Ancak atık havuzları yerleşim alanına daha uzak olan çorak arazilere yapılsın istiyoruz.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın"
"Devlet, milleti için vardır"
bölge insanının sesine kulak verilsin...
Saygı ve selamlarımla...