Yakın zamanda bu köşede, (gazetemizin 18/12/2014 tarihli sayısında) “Eğitimin Karası “Karma” Olması başlıklı bir yazı yayımlamıştık. Yazıda da belirtildiği üzere; yazının konusunu dinleyici olarak katıldığımız bir konferans oluşturmaktaydı. “Karma Eğitim, Türkiye’de Ve Dünyadaki Uygulamalar” başlıklı bu konferansta, Doç. Dr: Abdulhalim ULAŞ, karma eğitim sistemine dair, dünyadan ve Türkiye’den örneklerle değerlendirmelerde bulunmuş, bizler de bu konferansla ilgili notlarımızı, tırnak işareti içerisinde sizlerle paylaşmıştık.
Konferansa ilişkin değerlendirme yazımızda belirtilen istatistikî bilgilerin tamamı, yazıyı kaleme alan Ö.Emir Doğan’ın kendi araştırma sonuçları değildir. Zaten bu mümkün de değildir. Yazıda 6 ülkede, karma eğitim uygulamalarıyla ilgili olarak yapılan araştırma sonuçlarından bahsedilmektedir. Araştırma sonuçlarının tamamı, konferansta ifade edilmiş sonuçlardır ve tırnak içinde sunulmuştur. Yazıda bahsedilen tüm araştırma bilgi bulguları ve araştırma sonuçları konferansı sunan, yukarıda bahsettiğimiz akademisyenimizden istenmelidir. Bununla birilikte;
Yazının bir bölümünde “Türkiye’d e ise, Yeditepe Üniversitesi’nde 532 üniversiteli kız üzerinde yapılan bir araştırmada % 32’sinin tecavüze uğradığı sonucu ortaya çıkmıştır.” Şeklindeki bir ifadeden dolayı hem Yedi Tepe Üniversitesi mensuplarından hem okuyucularımızdan özür dileyerek ifadeyi ; “Türkiye’de 532 üniversiteli kız üzerinde yapıldığı iddia edilen bir araştırma da ise, % 32’sinin tecavüze uğradığı sonucu ortaya çıkmıştır.” Şeklinde düzeltir ve tekrar özür dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.