Kişisel gelişimci Ahmet Şerif İZGÖREN’in hemen hemen bütün kitaplarını okudum. Hatta birkaç tanesini iki defa okudum. Kitaplarının birinde bir anısını şöyle anlatır.

“Benim evin olukları çürüdü, olukları değiştirmek kaçılınılmaz olunca bir olukçu buldum eve getirdim, baktı tamam dedik fiyatta analaştık ve tamir etti .Yaz gidip yağmurlar başlayınca bizim oluk orta yerinden doluyor ve dışarı su taşırıyor. Ben olukçuya durumu anlattım ve gelin bakın dedim . Bir süre sonra olukçu geldi sağına soluna baktı “Tamam düzelir hocam” dedi ve gitti. Aradan zaman geçti yağmurlar yağdı bizim olukta aynı durum .Olukçuyu tekrar aradım hiçbir şeyin değişmediğini anlattım. Epey bir zaman sonra olukçu geldi baktı ve sorun çözüldü. Yani bir şey yapmadan hocam oradan da kurtlar, kuşlar su içer sevap olur dedi ve gitti.”

Biz de büyüğünden küçüğüne ,ustasından çırağına,okumuş yazmışından kara cahiline,politikacısından bürokratına varana kadar meselelerin çözümü hep böyledir. Hallederiz veya halledilir hele bir de sanayiye düşmüşseniz işiniz bitti demektir. Parça geldi geliyor gelecek ,bugün tornavida büktük,yarın pense sıkacağız,ertesi gün vida bekliyoruz günleriniz böyle geçer. Allah yardımcımız olsun.

Bizde böyle de batı çok mu farklı hayır. Batının hayatı yalan üzerine sömürü üzerine,hırsızlık üzerine,öldürme ,yağmalama,çalıp çırpma üzerine .Batıda hayat çok sıkı ve ağır kanunlar üzerine kurulu. Çok ağır cezalar ödüyorsunuz .Bu cezaları herkes ödüyor, sosyal statüsü ne olursa olsun. Size ceza verilmişse o cezayı ödemek zorundasınız. Ödemezseniz devlette hiçbir işiniz yapılmaz. Önce cezayı öde ondan sonra gel.

Hırsızlık Batı’da adeta etle kemik gibidir. Manhattan’da ana caddelerin birinde birkaç dakika elektrik kesintisi olmuştu da elektrik geldiğinde cadde üzerinde ne kadar dükkan, mağaza varsa hepsinin vitrini inmiş ve mağazalar yağmalanmıştı. Burası Harlem değil ki suçu kolayca zencilerin üzerine atasın. Burası Amerikan zenginlerinin yaşadığı yer.

Biz Müslüman bir milletiz. Bizde her şey dürüstlük üzere kuruludur. Bizde yalan olmaz çünkü yalanın ciddi bir günahı vebali vardır. Bizde yaşama hakkı vardır ve yer yüzünün en kutsal değeridir. Bizde işi düzgün olmayanın gerektiği gibi yapmayanın pabucu dama atılırdı .Bu günlerde suç oranlarımız o kadar yükseldi ki dünya milletlerine taş çıkartır hale geldik. Her şey vaka- ı adiyyeden. Kimsenin kılı kıpırdamıyor her şey normal.

Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz:

Gelmişiz dünyâya milliyyet nedir öğretmişiz!

Kapkaranlıkken bütün âfâkı insâniyyetin,

Nûr olup fışkırmışız tâ sînesinden zulmetin;

                                             Mehmet Âkif Ersoy